Maak een afspraak: 050-5266541
Burg J.G. Legroweg 100 in Eelde
Veilig, snel en makkelijk betalen
Tevredenheidsgarantie

Tips voor zwemmen in open water!

  • Geplaatst op
  • Door Yvonne
  • 0
Tips voor zwemmen in open water!

Tips voor zwemmen in open water!
Lijkt het je leuk om de vrijheid van het zwemmen in open water te ervaren? Geen keerpunten, geen chloorwater, lekker daar naar toe zwemmen waar jij naar toe wilt!
Hierbij 6 essentiële tips.

Tips voor zwemmen in open water!

Lijkt het je leuk om de vrijheid van het zwemmen in open water te ervaren? Geen keerpunten, geen chloorwater, lekker daar naar toe zwemmen waar jij naar toe wilt!

De zon voelen op je hoofd en het koudere water voelen, enige golfslag en genieten van je omgeving. Heerlijk toch?

Lijkt het jou ook fijn om in open water te zwemmen? Hierbij 6 essentiële tips.

Een eerste tip. Draag een goed wetsuit
Zwemmen in open water is bijna altijd kouder dan in het zwembad. Een wetsuit is dan ook vaak een must. Een goed wetsuit geeft bewegingsvrijheid bij de schouders (het pak is daar soepeler en dunner) en drijfvermogen bij de heupen en op de borst.

Tevens is het materiaal bij de onderarmen dun. Daardoor ervaar je een uitstekend watergevoel.

Tip 2 vul je uitrusting aan met handschoenen, sokken en capjes.
Je handen, voeten en hoofd kunnen in open water erg afkoelen. Daarom zijn er ook neopreen handschoenen en sokken super fijn.

Voor je hoofd zijn er neopreen capjes, balaclava’s maar ook bandana’s. Bandana’s houden je slapen, je voorhoofd en je oren warm.

Tip 3: Zwem nooit alleen in open water
Zwem niet alleen in open water, maar zoek een trainingsmaatje. Dit is niet alleen leuker, maar ook veiliger. Heb je geen trainingsmaatje zorg dan dat er iemand op de kant staat of dat iemand met je meevaart.

Tip 4. Neem je spullen mee met een dry bag
Een Safety Buoy zorgt er voor dat je je spullen niet op de kant hoeft te laten liggen. Een Safety Buoy houdt je spullen droog. Vul de Drybag met de spullen die je mee wil nemen, rol hem op en sluit de zak. Vervolgens is het mogelijk de zak op te blazen zodat deze als een boei fungeert. Met de heupband is de boei mee te slepen tijdens het zwemmen. Dankzij de knaloranje, roze of gele kleur zorgt de boei voor extra zichtbaarheid. Je valt er goed mee op!

Tip 5. Richt je op een doel.
Zoek een boei op (of een ander herkenningspunt) waar je om heen of naartoe kan zwemmen. Navigatie tijdens het een wedstrijd is erg van belang. Voordat je het door hebt zwem je veel extra meters.

Tip 6. Kies voor een zwemmasker.
Bij veel zwembrillen is het gezichtsveld vrij klein. Daarom kiezen veel zwemmers voor een masker i.p.v. zwembril. Ook is het belangrijk dat je kiest voor een zwembril met goede antifog lenzen zodat de glazen niet beslaan.

Wist je trouwens dat er tegenwoordig al zwembrillen bestaan met lenzen die zich aanpassen aan de lichtomstandigheden? Erg handig als je niet weet wat de weersvoorspellingen zijn!

Een goed wetsuit, een safety buoy en een zwemmasker van Orca, Huub of Head maakt zwemmen in open water zwemmen pas echt leuk.

Kom bij Active Swimwear langs voor een goed advies!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »