Maak een afspraak: 050-5266541
Burg J.G. Legroweg 100 in Eelde
Veilig, snel en makkelijk betalen
Tevredenheidsgarantie

Wat is een SwimRun?

Wat is een SwimRun?

Swimrun is een nog vrij nieuwe sport waarbij je een parcours aflegt met meerdere zwem- en hardloopfasen. Je rondt een parcours af in dezelfde kleding waarin je start; dat betekent zwemmen in je schoenen en rennen in je wetsuit.

Wat is Swimrun?

Swimrun is een nog vrij nieuwe sport waarbij je een parcours aflegt met meerdere zwem- en hardloopfasen. Je rondt een parcours af in dezelfde kleding waarin je start; dat betekent zwemmen in je schoenen en rennen in je wetsuit.
De overgangen tussen zwemmen en hardlopen kunnen wild en ruig zijn (via rotsen ergens uit kilmmen of via een steiger het water in jumpen). Swimrun heet ook wel Swim Run. De namen worden door elkaar gebruikt.
Swimrun is ontstaan in 2002 in Zweden, met de Otillo World Series, de eerste swimrun-race in 2006. Sindsdien is swimrun gegroeid en verspreid naar vele landen over de hele wereld.

Bij een SwimRun zijn er geen gestandaardiseerde raceafstanden bij het zwemmen zoals bij triatlon. Swimrun-evenementen zijn bedacht binnen de omgeving wat daar mogelijk is. Je rent op oneffen grond door de bossen, klautert, sprint, zwemt en meer. Het geeft een super vrij gevoel.

Een SwimRun parcours bestaat vaak voor 80% uit hardlopen en voor 20% uit zwemmen, vaak 5 delen zwemmen en 5 rennen. Swimrun-evenementen varieren van 5 km tot meer dan 80 km.

Normaal gesproken zal een volledig parcours over een marathonafstand gaan en een sprintparcours over een halve marathonafstand. Swimrun wordt ook wel in een team van twee gedaan, waarbij u samen met uw maatje binnen 10 meter moet blijven.
In 2021 werden er op grote schaal solo-inzendingen binnengebracht over een aantal verschillende races.

Voor wie is SwimRun? 

Iedereen! Swimrun-deelnemers hebben veel verschillende achtergronden; triatleten, trailrunners, openwaterzwemmers, multisportliefhebbers, wandelaars en mensen die graag in de natuur zijn. 

De toekomst van swimrun is spannend. Het is teamwerk in een spectaculaire, natuurlijke omgeving. Er is een enorm gevoel van plezier en avontuur bij swimrun, een sport waarbij ervaring belangrijker is dan prestatie. 

Zoek je een complete website op dit gebied? Kijk dan op: https://swimrun.com/
Zoek je een SwimRun evenement in Nederland? Kijk dan op: https://40mijl.nl/evenementen/swimrun-nederland/

Wil je graag toegevoegd worden aan de SwimRun app van het Noorden? App dan naar: 06-83773472.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »