Maak een afspraak: 050-5266541
Burg J.G. Legroweg 100 in Eelde
Veilig, snel en makkelijk betalen
Tevredenheidsgarantie

Een surfpak volstaat toch ook?

  • Geplaatst op
  • Door Yvonne
  • 0
Een surfpak volstaat toch ook?

Als je open water wilt gaan zwemmen, kun je best een keer een surfpak of multifunctioneel wetsuit aantrekken, maar je zult er al heel snel achterkomen dat ze voor zwemmen niet geschikt zijn. Ze zijn stug en ze sluiten lang niet zo mooi aan als zwemwetsuits. Je neemt meer water mee tijdens het zwemmen dan prettig is en wordt doodmoe van het zwemmen. Een surfpak werkt tegen je i.p.v. dat het je helpt om sneller of makkelijker te zwemmen.

Als je open water wilt zwemmen, kun je best een keer een surfpak of multifunctioneel wetsuit aantrekken, maar je zult er al heel snel achterkomen dat ze voor zwemmen niet geschikt zijn. Ze zijn stug en ze sluiten lang niet zo mooi aan als zwemwetsuits. Je neemt meer water mee tijdens het zwemmen dan prettig is en je wordt doodmoe van het zwemmen. Een surfpak werkt tegen je i.p.v. dat het je helpt om sneller of makkelijker te zwemmen.
Om je een idee te geven: de prijs van een surfpak zit voor een volwassen model zo rond de €60-€80.
 
Wil je echt in buiten water lekker kunnen zwemmen, dan heeft Active Swimwear open water pakken. Dat zijn de Orca Core wetsuits met de oranje armen. Dat is een goed zittend en opvallend open water zwemwetsuit. Je vindt ze hier.
Het is een pak dat deels gestikt is (dus niet geheel gelijmd). Je zwemt in zo’n wetsuit vanaf €179.
Alles wat je tegenkomt aan wetsuits tussen de €100 en €170 is vaak zwaar, zwemt zwaar en is over het algemeen niet soepel.
 
Wil je een wetsuit met meer technische eigenschappen dan heeft Orca een prijstechnisch gezien heel interessant wetsuit. De Orca S7. Dat is een geheel gelijmd pak met wat drijfvermogen. Een super mooi instapmodel om mee te beginnen!
 
Wil je nog meer flexibiliteit of zoek je nog meer drijfvermogen dan komen andere Orca wetsuits in beeld.
Een flexibel wetsuit is bijvoorbeeld de Orca Equip (€329).
Een wetsuit met veel drijfvermogen is bijvoorbeeld een Orca 3.8 (€550).
 
Triathleten kiezen vaak een pak met wat meer drijfvermogen. Zij geven tijdens het zwemmen hun benen graag zo veel mogelijk rust, zodat ze die tijdens het rennen en fietsen volop kunnen benutten. Vaak is zwemmen ook minder hun ding.  
Zwemmers kiezen daarentegen vaak voor flexibiliteit en lang niet altijd voor drijvend vermogen. Zij willen vaak graag tijdens het zwemmen hun benen blijven gebruiken.
 
Af en toe komt de vraag langs naar een wetsuit geschikt voor schoolslag zwemmers. Bij de schoolslag moet je geen pak hebben met veel drijvend vermogen (dan komen de voeten boven water). De open water pakken met oranje armen van Orca voldoen voor dit doel (de open water Core wetsuits). 
SwimRun wetsuit zijn bij schoolslag zwemmers ook vaak geschikt omdat die zo soepel zijn bij de heupen en omdat als er al drijfvermogen inzit, dat er vaak uit te halen is. 
 
Wil je een advies? Bel dan met Active Swimwear of mail naar [email protected]

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »